Undercover is opgericht in 1984, het jaar waarin het gelijknamige album van The Rolling Stones verscheen. In de eerste bezetting, bestaande uit Jaap den Drijver (zang) Cor Plat (gitaar), Wil Goudriaan (drums) en Jan Lange (bas) beleefde de band een aantal zeer succesvolle jaren met optredens door heel Nederland o.a. als voorprogramma van Normaal. Toen in 1990 zanger Jaap onverwacht overleed kwamen de activiteiten van de band op een lager pitje te staan. Cor, Wil en Jan L gingen wel door met oefenen en er werd sporadisch opgetreden waarbij Cor de leadvocal voor zijn rekening nam.

In 2002 stonden Jan L en Cor in de rij voor tickets de concerten die de Rolling Stones in 2003 in Nederland zouden geven. Daar raakten ze in gesprek met Jan $ die als muzikant actief was in diverse bands . Uiteraard ging het gesprek over de gedeelde passies Rolling Stones en muziek maken en spontaan werd het plan opgevat om een keer samen een kort gelegenheidsoptreden te doen. Dit experiment beviel zo goed dat besloten werd hier een vervolg aan te geven. In oktober 2003 werd een meeting georganiseerd voor en door leden van de website www.stonesforum.nl waarbij de band voor de gelegenheid aangevuld met gitarist Meikel Krieger een enthousiaste show neerzette. Dit optreden werd zo goed ontvangen dat de band besloot

vaker op te treden. Gitarist Lucien Davids trad toe tot de band en niet veel later werd Cris van Eijk als toetsenist/saxofonisttoegevoegd aan de line up. In deze samenstelling werd UnderCover opnieuw een begrip onder Nederlandse Stonesfans door regelmatig op te treden op Stonesmeetings in het land waaronder ook de jaarlijks door de band zelf georganiseerde Keith Richards Birthday Bash. Enkele van de hoogtepunten in de recente bandgeschiedenis waren o.a. de optredens van UnderCover met Blondie Chaplin (o.a. bekend als lid van The Beach Boys en als vaste backing muzikant bij liveshows van The Rolling Stones) en de theatershows waarbij de band voor de gelegenheid versterkt werd met een zangkoor.

In 2009 hielden bandleden van het eerste uur Wil en Cor het na 25 jaar rock 'n' roll voor gezien en besloot Cris de band te verlaten om zich te richten

op andere muzikale projecten. Als vervanging voor Wil en Cor werden drummer Paul en gitarist Jos aangetrokken en toetsenwonder Ad den Besten werd ingelijfd als vervanger voor Cris. Inmiddels hebben Paul en Jos de band weer verlaten.

Jan $ (zang, mondharmonica), Lucien Davids (gitaar, zang), Eerko Mooibroek (gitaar, zang), Jan Lange (bas, zang), Sander Brooshooft (drums)

Ad den Besten (toetsen)

Lucien:

Gitaar en Zang

Jan L:

Bas en Zang

Jan$: Zang &

Mondharmonica

Ad:

Toetsen

Sander:

Drums

Eerko:

Gitaar en Zang

100 years ago
Bio